Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875567" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875567 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.

  • Název v anglickém jazyce

    The evaluation of the development of meat consumption in the Czech Republic between the years 2006 and 2015

  • Popis výsledku anglicky

    The paper evaluates the development of meat consumption in the Czech Republic in the context of food consumption between the years 2006 and 2015. Meat consumption is based on statistical data of the Czech Statistical Office and the evaluation includes the consumption of pork, poultry, beef and rabbit meat, game and fish. Fish meat is evaluated within a separate set as fish in sum. Consumption data are compared with each other in order to capture the trend of changes in meat consumption in the years 2006?2015. The highest proportion of meat consumption in the Czech Republic has pork meat for a long time with an average value of 41.4 kg/capita/year. This meat represents a majority share of 52.7% of the total consumption of meat, excluding fish. It is followed by poultry meat with an average consumption of 25.0 kg/capita/ year and beef with an average consumption of 9.1 kg/capita/ year. Another is consumption of fish, rabbit meat and game with an average consumption of 5.6 kg/capita/year, 1.9 kg/capita/year and 0.9 kg/capita/year respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    11-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus