Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875567" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875567 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení vývoje spotřeby masa v České republice v letech 2006 až 2015
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek hodnotí vývoj spotřeby masa v České republice v rámci spotřeby potravin mezi lety 2006 až 2015. Spotřeba masa vychází ze statistických údajů Českého statistického úřadu Praha a hodnocení zahrnuje spotřebu masa vepřového, drůbežího, hovězího, králičího, zvěřiny a ryb, kdy rybí maso je hodnoceno v rámci samostatného souboru jako ryby celkem. Spotřební data jsou vzájemně porovnána s cílem vystihnout trend změn ve spotřebě masa v uvedených letech 2006?2015. Nejvyšší podíl ve spotřebě masa v České republice zaujímá dlouhodobě vepřové maso s průměrnou hodnotou 41,4 kg/obyv./rok. Toto maso tak představuje majoritní podíl 52,7 % z celkové spotřeby masa, mimo ryb. Dále následuje drůbeží maso s průměrnou spotřebou 25,0 kg/obyv./rok a hovězí maso s průměrnou spotřebou 9,1 kg/obyv./rok. Další je spotřeba ryb, králičího masa a zvěřiny s průměrnými spotřebami 5,6 kg/obyv./rok, 1,9 kg/obyv./rok a 0,9 kg/obyv./rok.
Název v anglickém jazyce
The evaluation of the development of meat consumption in the Czech Republic between the years 2006 and 2015
Popis výsledku anglicky
The paper evaluates the development of meat consumption in the Czech Republic in the context of food consumption between the years 2006 and 2015. Meat consumption is based on statistical data of the Czech Statistical Office and the evaluation includes the consumption of pork, poultry, beef and rabbit meat, game and fish. Fish meat is evaluated within a separate set as fish in sum. Consumption data are compared with each other in order to capture the trend of changes in meat consumption in the years 2006?2015. The highest proportion of meat consumption in the Czech Republic has pork meat for a long time with an average value of 41.4 kg/capita/year. This meat represents a majority share of 52.7% of the total consumption of meat, excluding fish. It is followed by poultry meat with an average consumption of 25.0 kg/capita/ year and beef with an average consumption of 9.1 kg/capita/ year. Another is consumption of fish, rabbit meat and game with an average consumption of 5.6 kg/capita/year, 1.9 kg/capita/year and 0.9 kg/capita/year respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
11-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—