Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Spotřeba masa podle OECD: situace v r. 2015

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43876054" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43876054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Spotřeba masa podle OECD: situace v r. 2015

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na 1 obyvatele na Zemi dosáhla v roce 2015 podle OECD průměrná spotřeba masa v tzv. maloobchodní váze 6,4 kg hovězího a telecího masa, 12,5 kg vepřového, 13,5 kg drůbežího a 1,7 kg skopového. V celkovém součtu to bylo 34,1 kg. Nejvyšší konzumaci hovězího masa vykázaly tradičně státy Jižní Ameriky. Světový žebříček vede Uruguay s průměrem 46,4 kg na osobu a rok. Ve vepřovém mase byla nejvyšší průměrná spotřeba v EU-28 (33,0 kg), v drůbežím potom Izrael (57,7 kg). V ČR v přepočtu na maloobchodní spotřebu dosáhla předloni konzumace masa 5,5 kg hovězího a telecího, 32,7 kg vepřového a 23,9 kg drůbežího masa. Součtem hlavních druhů mas 62,1 kg jsme předstihli Němce s 59,9 kg. Vyšší průměrnou spotřebu než ČR měli v r. 2015 Rakušané s více jak 70 kg.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat consumption by OECD in 2015

  • Popis výsledku anglicky

    Global meat consumption by OECD in 2015 was 6.4 kg of beef and veal, 12.5 kg of pork, 13.5 kg of chicken and 1.7 kg of lamb, total 34.1 kg measured per capita as retail weight equivalent. The highest beef consumption was traditionally in South America countries. Uruguay leads world rankings with an average beef consumption of 46.4 kg per capita. The highest pork consumption was in EU-28 (33.0 kg per capita) and the highest chicken meat consumption was in Israel (57.7 kg). In the Czech Republic per capita meat consumption in 2015 was 5.5 kg of beef and veal, 32.7 kg of pork and 23.9 kg of poultry. In total, we were ahead of Germans (62.1 kg versus 59.9 kg). In Austria total meat consumption was higher with more than 70 kg per capita.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    48-49

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus