Vybrané aspekty trhu s ekologickým ovocem a zeleninou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00057132" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00057132 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Vybrané aspekty trhu s ekologickým ovocem a zeleninou
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se zabývá problematikou trhu s ekologickým ovocem a zeleninou v Itálii, Belgii a Holandsku. Ovoce a zelenina představují v Itálii 27% z celkového prodeje biopotravin, v Belgii 25% a v Holandsku 30%. Největší překážkou rozvoje poptávky po ekologických produktech je v Itálii, Belgii i Holandsku nedostatečná informovanost spotřebitelů.
Název v anglickém jazyce
CHoice Aspets Market for Organic Friuts and Vegetables
Popis výsledku anglicky
The paper is aimed to the markets for organic fruits and vegetables in Italy, Belgium andNetherlands. Fruits and vegetables are estimated to account for 27 percent of total retail sales in Italy, in Belgium organic fruit and vegetables accounting for 25percent of total retail sales and in Netherlands 30 percent. One of the major obstacles for an increase in demand of organic products in Italy, Belgium and Netherlands is lack of information and confusion for the consumer.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník z mezinárodného vedeckého seminára Manažment a ekonomika ekologickej polnohospodárskej výroby
ISBN
80-8069-565-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
32-38
Název nakladatele
Vydavateslstvo SPU v Nitre
Místo vydání
SPU Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—