Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potraviny pro nový životní styl

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00087314" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00087314 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potraviny pro nový životní styl

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek přibližuje význam netradičních potravin vyráběných v zemědělské prvovýrobě a v potravinářském průmyslu, pro nastupující životní styl "Wellness". Ukazuje na změnu spotřeby hlavních druhů potravin rostlinných produktů, zavádění nových potravin, jako výsledků výzkumu potravinářských podnikových laboratoří, navazujících na výživové studie a klinická ověření lékařské vědy. Příspěvek seznamuje s významem potravin nového typu, výrobou a prodejem zdravotně nezávadných potravin, které přispívají k prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Poukazuje na význam aditiv při výrobě tradičních potravin a dále informuje o výsledcích průzkumu názorů respondentů na biopotraviny. V závěru naznačuje možnosti jak netradiční,i potravinami obohacovat obchodní sortiment v síti obchodních řetězců i specializovaných prodejen zdravé výživy.

  • Název v anglickém jazyce

    Food for new lifestyle

  • Popis výsledku anglicky

    The paper outlines the function of unconventional foodstuff produced in agriculture basic industry and in food processing industry for the new life style, called "wellness". Simultaneously the paper point at the consumption change of the main kinds of vegetal products which is caused by launching new kinds of foodstuff -- the results of food processing industry laboratories research following in nutrition studies and clinical proves of medicine science. The paper also acquaints with the function of "thenew type" of foodstuff, with their production and with selling wholesome foodstuff, which contribute to cardiovascular diseases. The paper points at the function of the additives in processing of traditional foodstuff and informs of the results of the opinion poll concerning with organic foodstuff. In conclusion the paper indicates possibilities how to enrich by non traditional foodstuff assortment in business chains and in specialized shops.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA402%2F04%2F2112" target="_blank" >GA402/04/2112: Změny chování obchodní sféry vyvolané transformací ekonomiky a novými spotřebitelskými trendy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Mezinárodní Baťova doktorandská konference - Recenzovaný sborník abstraktů z konference studentů doktorského studijního programu

  • ISBN

    80-7318-384-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    91-92

  • Název nakladatele

    UTB ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku