Potraviny pro nový životní styl
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00087314" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00087314 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potraviny pro nový životní styl
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek přibližuje význam netradičních potravin vyráběných v zemědělské prvovýrobě a v potravinářském průmyslu, pro nastupující životní styl "Wellness". Ukazuje na změnu spotřeby hlavních druhů potravin rostlinných produktů, zavádění nových potravin, jako výsledků výzkumu potravinářských podnikových laboratoří, navazujících na výživové studie a klinická ověření lékařské vědy. Příspěvek seznamuje s významem potravin nového typu, výrobou a prodejem zdravotně nezávadných potravin, které přispívají k prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Poukazuje na význam aditiv při výrobě tradičních potravin a dále informuje o výsledcích průzkumu názorů respondentů na biopotraviny. V závěru naznačuje možnosti jak netradiční,i potravinami obohacovat obchodní sortiment v síti obchodních řetězců i specializovaných prodejen zdravé výživy.
Název v anglickém jazyce
Food for new lifestyle
Popis výsledku anglicky
The paper outlines the function of unconventional foodstuff produced in agriculture basic industry and in food processing industry for the new life style, called "wellness". Simultaneously the paper point at the consumption change of the main kinds of vegetal products which is caused by launching new kinds of foodstuff -- the results of food processing industry laboratories research following in nutrition studies and clinical proves of medicine science. The paper also acquaints with the function of "thenew type" of foodstuff, with their production and with selling wholesome foodstuff, which contribute to cardiovascular diseases. The paper points at the function of the additives in processing of traditional foodstuff and informs of the results of the opinion poll concerning with organic foodstuff. In conclusion the paper indicates possibilities how to enrich by non traditional foodstuff assortment in business chains and in specialized shops.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA402%2F04%2F2112" target="_blank" >GA402/04/2112: Změny chování obchodní sféry vyvolané transformací ekonomiky a novými spotřebitelskými trendy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mezinárodní Baťova doktorandská konference - Recenzovaný sborník abstraktů z konference studentů doktorského studijního programu
ISBN
80-7318-384-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
91-92
Název nakladatele
UTB ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—