Vnímání kvality potravin a výběr spotřebitele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00098273" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00098273 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food Quality Perception and Consumer Choice
Popis výsledku v původním jazyce
This paper focuses on consumers' quality perception of food in the region Vysočina (Czech Republic) and its impact on interest in information, beliefs and behaviour. Having established a general framework for the analysis of food choice and quality perception, second part of the paper introduces results of investigation of the weights of preferences for selected dimensions -- (1) sensorial factors, (2) health and (3) process - which we believe are quite universal for consumer quality perception of foodproduct in the Czech Republic. To determine the relative weight placed on preferences for the selected dimensions of subjective food quality the Analytical Hierarchy Process (AHP) was employed, and the resulting ranking of preferences is presented.
Název v anglickém jazyce
Food Quality Perception and Consumer Choice
Popis výsledku anglicky
This paper focuses on consumers' quality perception of food in the region Vysočina (Czech Republic) and its impact on interest in information, beliefs and behaviour. Having established a general framework for the analysis of food choice and quality perception, second part of the paper introduces results of investigation of the weights of preferences for selected dimensions -- (1) sensorial factors, (2) health and (3) process - which we believe are quite universal for consumer quality perception of foodproduct in the Czech Republic. To determine the relative weight placed on preferences for the selected dimensions of subjective food quality the Analytical Hierarchy Process (AHP) was employed, and the resulting ranking of preferences is presented.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
BICABR 2006
ISBN
80-7157-985-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
564-570
Název nakladatele
Provozně ekonomická fakulta MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—