Příležitosti a hrozby na trhu vína v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F07%3A00108301" target="_blank" >RIV/62156489:43110/07:00108301 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Příležitosti a hrozby na trhu vína v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se věnuje analýze 15leté časové řady ukazatelů, charakterizujících vývoj spotřeby a tuzemské výroby vína v ČR. Průměrná roční spotřeba vína za toto období činila 16 l na 1 obyvatele a produkce 46 hl na hektar a lze očekávat mírný pokles v příštích letech. V závěru se pak příspěvek s ohledem na přípustnou denní, zdravotně nezávadnou dávku alkoholu a spotřebu ostatních alkoholických nápojů koncentruje na identifikaci nejvýznamnější příležitosti a zároveň s vzhledem k současné situaci i možné hrozby na trhu vína v ČR. Průměrná roční spotřeba etanolu činila v ČR 29,8 g na 1 obyvatele. Příspěvek identifikuje příležitost pro navýšení spotřeby vín nejen v segmentu spotřebitelů piva aj., ale zejména pak ve spotřebě vína, nepokryté domácí produkcí. Příspěvek je součástí řešení výzkumného záměru PEF MZLU v Brně č.GAMSM 6215648904.
Název v anglickém jazyce
OPPORTUNITIES AND TREATS OF THE WINE MARKET OF CZECH REPUBLIC
Popis výsledku anglicky
Paper analyzes data such as development of the wine consumption and wine production in the Czech Republic collected in the last 15 years. The average annual wine consumption in Czech Republic was 16 l per capita and production was 46 hl per hectare. Paper concentrates on identification of the main opportunity of the wine market and on identification of the main threat of the same market as well. Both analyses of threats and opportunities are based on daily admissible ration of alcohol and on consumptionof other alcoholic drinks. The average annual ethanol consumption in Czech Republic was 29.8 g per capita. The main opportunity is segment of beer consumers and disproportion of the wine consumption and production. The paper is a part of solution of theresearch plan of FBE MUAF in Brno, No. 6215648904
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Firma a konkurenční prostředí 2007. Sekce 3: Management v novém prostředí
ISBN
978-80-86633-85-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
121-127
Název nakladatele
MSD, spol. s r. o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
8. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—