Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors of Profitability of Grapes Production in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F15%3A43906406" target="_blank" >RIV/62156489:43110/15:43906406 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors of Profitability of Grapes Production in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper analyses relationships between profitability of viticulture on the one hand and sugar content and grapes yield in viticulture in the Czech Republic between 1995 and 2014 on the other hand. The paper aims to find out which of these has had a greater impact of viticulture's profitability in the Czech Republic over the last twenty years. One of frequently debated questions is whether a higher yield of grapes may also bring high or moderately above average sugar content, and also whether production for sale is profitable. The answer can be achieved either via micro-appraisal (repeatable and many times conducted experiments) or via macro-appraisal - collecting average data for the appraised region. For this paper, macro-appraisal was chosen, i.e.statistical survey for the Czech Republic between 1995 and 2014. The period of 20 years comes from an annual examination conducted by the Association of Winemakers of the Czech Republic on grapes yields in their members. In the Czech Repu

  • Název v anglickém jazyce

    Factors of Profitability of Grapes Production in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The paper analyses relationships between profitability of viticulture on the one hand and sugar content and grapes yield in viticulture in the Czech Republic between 1995 and 2014 on the other hand. The paper aims to find out which of these has had a greater impact of viticulture's profitability in the Czech Republic over the last twenty years. One of frequently debated questions is whether a higher yield of grapes may also bring high or moderately above average sugar content, and also whether production for sale is profitable. The answer can be achieved either via micro-appraisal (repeatable and many times conducted experiments) or via macro-appraisal - collecting average data for the appraised region. For this paper, macro-appraisal was chosen, i.e.statistical survey for the Czech Republic between 1995 and 2014. The period of 20 years comes from an annual examination conducted by the Association of Winemakers of the Czech Republic on grapes yields in their members. In the Czech Repu

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Enometrics XXII: Conference Proceedings

  • ISBN

    978-80-7509-315-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    159-168

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku