Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Convergence of market concentration: Evidence from czech food processing sectors

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F16%3A43910292" target="_blank" >RIV/62156489:43110/16:43910292 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080403" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080403</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2016.080403" target="_blank" >10.7160/aol.2016.080403</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Convergence of market concentration: Evidence from czech food processing sectors

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper is to evaluate the market concentration in the Czech food and beverages industry over the period of 2003-2014, to quantify disparities among particular sectors and to investigate the trend of market concentration. The concept of convergence is applied when investigating the trend in the long term. The market concentration in the Czech food and beverages industry has increased on average. In sectors with relatively low market concentration in 2003, the values of concentration increased more rapidly after 2003. On the contrary, the most concentrated sectors tend to change slowly over time and the concentration in some sectors even declined. On the basis of the absolute B-convergence model estimation, it was concluded that there is a trend for convergence of the market concentration in the long run to one and the same point for all sectors of the industry.

  • Název v anglickém jazyce

    Convergence of market concentration: Evidence from czech food processing sectors

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to evaluate the market concentration in the Czech food and beverages industry over the period of 2003-2014, to quantify disparities among particular sectors and to investigate the trend of market concentration. The concept of convergence is applied when investigating the trend in the long term. The market concentration in the Czech food and beverages industry has increased on average. In sectors with relatively low market concentration in 2003, the values of concentration increased more rapidly after 2003. On the contrary, the most concentrated sectors tend to change slowly over time and the concentration in some sectors even declined. On the basis of the absolute B-convergence model estimation, it was concluded that there is a trend for convergence of the market concentration in the long run to one and the same point for all sectors of the industry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agris On-Line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    25-36

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85007201290