Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Market Concentration as a Precondition for Higher Competitiveness of the Czech Food Industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F14%3A00230427" target="_blank" >RIV/62156489:43310/14:00230427 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Market Concentration as a Precondition for Higher Competitiveness of the Czech Food Industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    zpracovatelů potravin v ČRThe paper deals with the market concentration in the context of the development of market structure within the agribusiness commodity verticals. The aim of the paper is to evaluate the concentration on the Czech food processingmarket and to find the disparities among particular sectors of the food industry. Market concentration is calculated in the Czech food industry as a whole and within the particular food sectors. The general market concentration in the food industry in the period 2007-2012 grew. However, the number of companies, size structure of enterprises and the process of concentration are different in the particular food sectors in the Czech food industry. The concentration increased significantly in the sector ofmanufacture of vegetable and animal oils and fats and in the sector of manufacture of prepared animal feeds. The relatively high level of concentration is also in the sector of processing and preserving of fruit and vegetables, in the sec

  • Název v anglickém jazyce

    Market Concentration as a Precondition for Higher Competitiveness of the Czech Food Industry

  • Popis výsledku anglicky

    zpracovatelů potravin v ČRThe paper deals with the market concentration in the context of the development of market structure within the agribusiness commodity verticals. The aim of the paper is to evaluate the concentration on the Czech food processingmarket and to find the disparities among particular sectors of the food industry. Market concentration is calculated in the Czech food industry as a whole and within the particular food sectors. The general market concentration in the food industry in the period 2007-2012 grew. However, the number of companies, size structure of enterprises and the process of concentration are different in the particular food sectors in the Czech food industry. The concentration increased significantly in the sector ofmanufacture of vegetable and animal oils and fats and in the sector of manufacture of prepared animal feeds. The relatively high level of concentration is also in the sector of processing and preserving of fruit and vegetables, in the sec

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 8th International Scientific Conference INPROFORUM. Investment Decision-Making in the Period of Economic Recovery,November 6 -- 7, 2014.

  • ISBN

    978-80-7394-484-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    Jihočeská universita v Českých Budějovicích Ekonomická fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku