Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Economic performance of EU food producers within the food safety and quality policy: Focus on businesses settled in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F16%3A43910407" target="_blank" >RIV/62156489:43110/16:43910407 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.icabr.com/respo/RESPO_2016.pdf" target="_blank" >http://www.icabr.com/respo/RESPO_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Economic performance of EU food producers within the food safety and quality policy: Focus on businesses settled in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Quality and food safety can be overviewed in broader technological and economic consequences. Mostly well informed EU consumers in their need for utility maximization within satisfying nutritional requirements influence by factors as quality, safety or origin the demand side represented by food producers on the common market. Food industry in the Czech Republic as the whole can be generally characterised as lagging behind the economic performance of EU industry average. Aim of the article is to provide revision of a current state of art regarding the economic performance of food producers in the Czech Republic and to recognize instruments of the nowadays EU Food safety and quality policy towards possible improvement of domestic producers in areas of food safety, quality and economic performance, respectively. There are employed secondary both quantitative and qualitative data of European Commission and Eurostat

  • Název v anglickém jazyce

    Economic performance of EU food producers within the food safety and quality policy: Focus on businesses settled in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Quality and food safety can be overviewed in broader technological and economic consequences. Mostly well informed EU consumers in their need for utility maximization within satisfying nutritional requirements influence by factors as quality, safety or origin the demand side represented by food producers on the common market. Food industry in the Czech Republic as the whole can be generally characterised as lagging behind the economic performance of EU industry average. Aim of the article is to provide revision of a current state of art regarding the economic performance of food producers in the Czech Republic and to recognize instruments of the nowadays EU Food safety and quality policy towards possible improvement of domestic producers in areas of food safety, quality and economic performance, respectively. There are employed secondary both quantitative and qualitative data of European Commission and Eurostat

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Region v rozvoji společnosti 2016: sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7509-459-9

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    173-181

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000433971500018