Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Innovations in the Sense of Production Quality at the Food Processing Industry Branch

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F19%3A43916525" target="_blank" >RIV/62156489:43110/19:43916525 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.icabr.com/respo/respo_2019.pdf" target="_blank" >http://www.icabr.com/respo/respo_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Innovations in the Sense of Production Quality at the Food Processing Industry Branch

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Innovation activities of business entities are representing an effort for creating a complex utility for consumers by respecting needs of economic effectiveness. Food processing industry in the Czech Republic has faced changes mainly since the EU entrance. This industry attracts in that period not only public expenditures from EU policies for enhancing quality standards, but also foreign direct investments. The main assessor of food production quality is considered to be the consumers. Currently, there are initiatives driven by the Czech Republics&apos; authorities against dual quality of food production in the EU. Aim of this article is to reveal differences of financial performance among food producers, focusing on innovative and non-innovative businesses covered in the EU Community Innovation Survey 2016, considering the financial performance, measured by Turnover and Value added for production to be a proxy for the production quality development as a path of qualitative growth within financial performance of food manufacturers.

  • Název v anglickém jazyce

    Innovations in the Sense of Production Quality at the Food Processing Industry Branch

  • Popis výsledku anglicky

    Innovation activities of business entities are representing an effort for creating a complex utility for consumers by respecting needs of economic effectiveness. Food processing industry in the Czech Republic has faced changes mainly since the EU entrance. This industry attracts in that period not only public expenditures from EU policies for enhancing quality standards, but also foreign direct investments. The main assessor of food production quality is considered to be the consumers. Currently, there are initiatives driven by the Czech Republics&apos; authorities against dual quality of food production in the EU. Aim of this article is to reveal differences of financial performance among food producers, focusing on innovative and non-innovative businesses covered in the EU Community Innovation Survey 2016, considering the financial performance, measured by Turnover and Value added for production to be a proxy for the production quality development as a path of qualitative growth within financial performance of food manufacturers.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Region in the development of society 2019: Proceedings of the international scientific conference

  • ISBN

    978-80-7509-709-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    187-194

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 10. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku