Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Why some households waste more and some less?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F18%3A43913703" target="_blank" >RIV/62156489:43110/18:43913703 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://pefnet.mendelu.cz/wcd/w-rek-pefnet/pefnet17_fin.pdf" target="_blank" >http://pefnet.mendelu.cz/wcd/w-rek-pefnet/pefnet17_fin.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Why some households waste more and some less?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The topic of food waste is being discussed across all the EU countries. Research estimates that one-third of world food production is thrown away. The largest producers of food waste are consumers. Each year, 76 kg of food is wasted per person in the EU. Research dealing with this issue in the Czech Republic is only starting. The aim of this research was to find out about consumer shopping habits and how they perceive the issue of food waste? Whether the issue is a concern or actively addressed. The survey was conducted through in-depth interviews attended by 15 respondents. The findings show that the main reason for food waste is insufficient awareness and the confusion of the &quot;best before&quot; and &quot;use by&quot; dates.

  • Název v anglickém jazyce

    Why some households waste more and some less?

  • Popis výsledku anglicky

    The topic of food waste is being discussed across all the EU countries. Research estimates that one-third of world food production is thrown away. The largest producers of food waste are consumers. Each year, 76 kg of food is wasted per person in the EU. Research dealing with this issue in the Czech Republic is only starting. The aim of this research was to find out about consumer shopping habits and how they perceive the issue of food waste? Whether the issue is a concern or actively addressed. The survey was conducted through in-depth interviews attended by 15 respondents. The findings show that the main reason for food waste is insufficient awareness and the confusion of the &quot;best before&quot; and &quot;use by&quot; dates.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50401 - Sociology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PEFnet 2017: Proceedings

  • ISBN

    978-80-7509-555-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    144-148

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    30. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku