Information System for Food Origin Monitoring
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F21%3A43921047" target="_blank" >RIV/62156489:43110/21:43921047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11" target="_blank" >10.1007/978-3-030-77442-4_11</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Information System for Food Origin Monitoring
Popis výsledku v původním jazyce
Food origin monitoring is a current requirement both of customers and European Union directives, which relates to food safety. The developed information system not only records data on particular kinds of foods, including their origin and easy QR-code identification, but it also enables a simple web presentation application on ingredients and origin of the food itself. The article also presents a mobile application primarily designed for small and medium-sized producers, which easily enables the producers to put together the product information by scanning QR-codes of the used ingredients. This se-cures the consistency of information about food, including all-embracing in-formation on the origin of the ingredients. Therefore, customers acquire complete information not only about ingredients but primarily about the food origin as well. Hereby, the systém prevents the misuse of brands, such as FairTrade, organic food, local food, etc.
Název v anglickém jazyce
Information System for Food Origin Monitoring
Popis výsledku anglicky
Food origin monitoring is a current requirement both of customers and European Union directives, which relates to food safety. The developed information system not only records data on particular kinds of foods, including their origin and easy QR-code identification, but it also enables a simple web presentation application on ingredients and origin of the food itself. The article also presents a mobile application primarily designed for small and medium-sized producers, which easily enables the producers to put together the product information by scanning QR-codes of the used ingredients. This se-cures the consistency of information about food, including all-embracing in-formation on the origin of the ingredients. Therefore, customers acquire complete information not only about ingredients but primarily about the food origin as well. Hereby, the systém prevents the misuse of brands, such as FairTrade, organic food, local food, etc.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Software Engineering and Algorithms: Proceedings of 10th Computer Science On-line Conference 2021, Vol. 1
ISBN
978-3-030-77441-7
ISSN
2367-3370
e-ISSN
2367-3389
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
125-131
Název nakladatele
Springer Switzerland
Místo vydání
Cham
Místo konání akce
Cham
Datum konání akce
21. 4. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—