Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Information System for Food Origin Monitoring

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F21%3A43921047" target="_blank" >RIV/62156489:43110/21:43921047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11" target="_blank" >https://doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-77442-4_11" target="_blank" >10.1007/978-3-030-77442-4_11</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Information System for Food Origin Monitoring

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food origin monitoring is a current requirement both of customers and European Union directives, which relates to food safety. The developed information system not only records data on particular kinds of foods, including their origin and easy QR-code identification, but it also enables a simple web presentation application on ingredients and origin of the food itself. The article also presents a mobile application primarily designed for small and medium-sized producers, which easily enables the producers to put together the product information by scanning QR-codes of the used ingredients. This se-cures the consistency of information about food, including all-embracing in-formation on the origin of the ingredients. Therefore, customers acquire complete information not only about ingredients but primarily about the food origin as well. Hereby, the systém prevents the misuse of brands, such as FairTrade, organic food, local food, etc.

  • Název v anglickém jazyce

    Information System for Food Origin Monitoring

  • Popis výsledku anglicky

    Food origin monitoring is a current requirement both of customers and European Union directives, which relates to food safety. The developed information system not only records data on particular kinds of foods, including their origin and easy QR-code identification, but it also enables a simple web presentation application on ingredients and origin of the food itself. The article also presents a mobile application primarily designed for small and medium-sized producers, which easily enables the producers to put together the product information by scanning QR-codes of the used ingredients. This se-cures the consistency of information about food, including all-embracing in-formation on the origin of the ingredients. Therefore, customers acquire complete information not only about ingredients but primarily about the food origin as well. Hereby, the systém prevents the misuse of brands, such as FairTrade, organic food, local food, etc.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Software Engineering and Algorithms: Proceedings of 10th Computer Science On-line Conference 2021, Vol. 1

  • ISBN

    978-3-030-77441-7

  • ISSN

    2367-3370

  • e-ISSN

    2367-3389

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    125-131

  • Název nakladatele

    Springer Switzerland

  • Místo vydání

    Cham

  • Místo konání akce

    Cham

  • Datum konání akce

    21. 4. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku