Modifikace v životním cyklu potravinářských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F99%3A11500003" target="_blank" >RIV/62156489:43110/99:11500003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modifikace v životním cyklu potravinářských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Článek analyzuje charakteristický životní cyklus potravinářských výrobků a poukazuje na rozdíly, jimiž se liší od životního cyklu výrobků průmyslového charakteru. Potřebná znalost těchto odlišností je jednou z nezbytných základních podmínek, nutných prosprávně zvolenou tvorbu marketingových strategií. Od poznání modifikací jednotlivých výrobků se pak odvíjí i potřebná modifikace marketingového mixu tak, aby výrobek, který se již blíží ke konci svého živ otního cyklu, znovu dosáhl zvýšení prodeje.
Název v anglickém jazyce
Modification in the life cycle of food products
Popis výsledku anglicky
The paper charakterised a typical life cycle of alimentary products and emphasises its differences from that of industrial goods. A good knowledge of these differences is one of indispensable preconditions of a proper selectuion of marketing strategy. Based on this knowledge of modifications of individual products, it is possible to modify also the final stage of its life cycle can be again increased.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zemědělská ekonomika
ISSN
0139-570X
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—