The effect of haymaking technology and anhydrous ammonia addition on the content of linolenic acid, lipids, crude protein and netto energy in alfalfa hay.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23201022" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23201022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of haymaking technology and anhydrous ammonia addition on the content of linolenic acid, lipids, crude protein and netto energy in alfalfa hay.
Popis výsledku v původním jazyce
In the present study, effects of anhydrous ammonnia addition in alfalfa hay on the content of linolenic acid, lipids, crude protein and netto energy for lactation were studied. The addition of ammonia to the hay increased a higher reduction (P < 0,05) ofcontent of C18:3 , crude protein (Nx6,25) was at the storage period non significant in compared with control variant. In the fat content, statistically significant (P < 0,05) differences between both groups were found. The energy content in control andammoniated hay were comparable.
Název v anglickém jazyce
The effect of haymaking technology and anhydrous ammonia addition on the content of linolenic acid, lipids, crude protein and netto energy in alfalfa hay.
Popis výsledku anglicky
In the present study, effects of anhydrous ammonnia addition in alfalfa hay on the content of linolenic acid, lipids, crude protein and netto energy for lactation were studied. The addition of ammonia to the hay increased a higher reduction (P < 0,05) ofcontent of C18:3 , crude protein (Nx6,25) was at the storage period non significant in compared with control variant. In the fat content, statistically significant (P < 0,05) differences between both groups were found. The energy content in control andammoniated hay were comparable.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—