Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of ammoniation of alfalfa hay on crude protein content, and on their rumen degradability

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200007" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of ammoniation of alfalfa hay on crude protein content, and on their rumen degradability

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of anhydrous ammonia added to alfalfa hay on the content of total N, rumen degradability of crude protein, content of ammonia, and formol titration was studied in a semi-operation experiment. Forage was sampled 1 to 56 days after storage. Theand digestibility of crude protein were observed during wilting and storage analysed. The ammoniation of alfalfa hay (DM 700 g/kg) with 0.97 % of anhydrous ammonia influenced significantly (P<0,05) content of ammonia, and formol titration. The highest tountreated hay was in ammoniated hay (20.22%). The difference between the content of crude protein in dry matter of untreated hay and of ammonia treated during drying was not significant. The rumen degradability of crude protein was by ammoniated hay signhigher (71.87 %) as compared with untreated hay (68.31 %).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of ammoniation of alfalfa hay on crude protein content, and on their rumen degradability

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of anhydrous ammonia added to alfalfa hay on the content of total N, rumen degradability of crude protein, content of ammonia, and formol titration was studied in a semi-operation experiment. Forage was sampled 1 to 56 days after storage. Theand digestibility of crude protein were observed during wilting and storage analysed. The ammoniation of alfalfa hay (DM 700 g/kg) with 0.97 % of anhydrous ammonia influenced significantly (P<0,05) content of ammonia, and formol titration. The highest tountreated hay was in ammoniated hay (20.22%). The difference between the content of crude protein in dry matter of untreated hay and of ammonia treated during drying was not significant. The rumen degradability of crude protein was by ammoniated hay signhigher (71.87 %) as compared with untreated hay (68.31 %).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Book of Abstracts of the 53rd Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISSN

    1382-6077

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    73-73

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus