Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita masa býků z užitkového křížení domácí dojené populace českého strakatého skotu s masnými plemeny.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23501020" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23501020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita masa býků z užitkového křížení domácí dojené populace českého strakatého skotu s masnými plemeny.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalita masa je dílčím ukazatelem jatečné hodnoty zvířat, který bezprostředně ovlivňuje zájem spotřebitele o maso konkrétního druhu. V posledních letech bylo v České republice zaznamenáno významné snížení spotřeby hovězího masa, na kterém se nejvýznamnějnabídky zástavového skotu do výkrmu při využití užitkového křížení domácích dojených plemen a užitkových typů se specializovanými masnými plemeny skotu. Při hodnocení výživné a technologické hodnoty svaloviny ( musculus longissimus pars thoracis) jsme u

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of meat of bulls from commercial crossing of the domestic Bohemian Spotted dairy population with meat breeds.

  • Popis výsledku anglicky

    Meat quality is one of the indicators of the carcass value which immediately influences the consumer´s choice of meat. Over the past years, beef consumption in Czech Republic has decreased considerably, mainly due to high supplies of meat of poorer qualifact that the terms and conditions for the maturing of meat of carcass bulls and heifers were not observed negatively affected beef sales and the use of beef for culinary purposes. One of the many measures which should help improve beef quality is to incapplying commercial crossing of domestic dairy breeds and efficiency types with specialised meat breeds of cattle. The nutritional and technological quality of the Musculus longissimus pars thoracis were evalued, and positive and significant differenciescontrol group ( bulls of Bohemian Spotted cattle) and crosses with six meat breeds ( Aa, Li, Bm, Ba, Ch, Si) were found, on the level of P>0,05 and P>0,01. The most important differences in the nutritional quality of the meat ( dry matter

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus