Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení bílkovin v kravském, ovčím a kozím mléce FT NIR spektroskopem.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00007373" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00007373 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of FT NIR Spectroscopy for Determination of Protein and Casein in cow's, ewe's and goat's milk.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Our work deals with a possibility of determination of true protein and casein in cow's, ewe's and goat's milk and in ewe's colostrums by FT NIR spectroscopy. The values of correlation coefficient of calibration were as follows: cow's protein (0.943); cow's casein (0.964); ewe's protein (0.997); ewe's casein (0.977); goat's protein (0.989); goat's casein (0.890); ewe's colostrums protein (0.983). Calibration was tested using the same set samples by cross validation method. NIRs results were compared withreference data and no significant differences between them were found (P = 0.05). Results of this study indicate that FT NIR spectroscopy can be used for a rapid analysis of protein and casein in cow's, ewe's and goat's milk.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of FT NIR Spectroscopy for Determination of Protein and Casein in cow's, ewe's and goat's milk.

  • Popis výsledku anglicky

    Our work deals with a possibility of determination of true protein and casein in cow's, ewe's and goat's milk and in ewe's colostrums by FT NIR spectroscopy. The values of correlation coefficient of calibration were as follows: cow's protein (0.943); cow's casein (0.964); ewe's protein (0.997); ewe's casein (0.977); goat's protein (0.989); goat's casein (0.890); ewe's colostrums protein (0.983). Calibration was tested using the same set samples by cross validation method. NIRs results were compared withreference data and no significant differences between them were found (P = 0.05). Results of this study indicate that FT NIR spectroscopy can be used for a rapid analysis of protein and casein in cow's, ewe's and goat's milk.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROTEINY 2004

  • ISBN

    80-7157-779-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    80-83

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku