Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of meatness of final carcass pigs after Pietrain breed boars of different genotype in RYR1 gene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00007388" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00007388 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of meatness of final carcass pigs after Pietrain breed boars of different genotype in RYR1 gene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An influence of genotype in RYR1 gene on meatness was studied on a file of 603 carcass pig hybrids (CLW x CL) x Pn. An average slaughter weight was 106,47 kg in studied file. Whole file was divided to three groups according to genotype (NN, Nn, nn). Thehighest percentage of lean meat was reached in a group after boars with nn genotype - 56,86 % in weight 82,67 kg of carcass modified body. The lowest percentage of lean meat was reached in a group of pigs after boars with heterozygous genotype in RYR1 gene - 55,7 % in weight 85,62 kg og carcass modified body.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of meatness of final carcass pigs after Pietrain breed boars of different genotype in RYR1 gene

  • Popis výsledku anglicky

    An influence of genotype in RYR1 gene on meatness was studied on a file of 603 carcass pig hybrids (CLW x CL) x Pn. An average slaughter weight was 106,47 kg in studied file. Whole file was divided to three groups according to genotype (NN, Nn, nn). Thehighest percentage of lean meat was reached in a group after boars with nn genotype - 56,86 % in weight 82,67 kg of carcass modified body. The lowest percentage of lean meat was reached in a group of pigs after boars with heterozygous genotype in RYR1 gene - 55,7 % in weight 85,62 kg og carcass modified body.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. mezinárodní konference doktorandů a pregrad. studentů "Genetika a šlechtění zvířat"; CD-ROM

  • ISBN

    80-7157-858-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    30-32

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Přerov

  • Datum konání akce

    19. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku