Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Znaky jakosti vepřového masa u plemene Pietrain

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00056627" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00056627 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Znaky jakosti vepřového masa u plemene Pietrain

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit kvalitu masa od prasat plemene Pietrain. Okolnosti PSE a DFD masa jsou závažnými příčinami pro nízkou kvalitu masa. U poražených prasat plemene Pietrain byla hodnocena jakost masa pomocí škály analytických metod. Pomocí různýchpřístrojů a metod se měřilo pH (1 hodinu a 24 hodin post mortem), elektrická vodivost (1 hodinu a 24 hodin post mortem), redox potenciál, remise, ztráta šťávy, obsah myoglobinu a tuku, dále se maso hodnotilo vizuálně pomocí 5-bodového etalonu.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality characteristics of pork in Pietrain pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work is to evaluate meat quality of Pietrain breed pigs. PSE and DFD meat are serious causes for low quality attributes of meat. There were evaluated full scale of laboratory methods by slaughtered pigs of Pietrain breed. We had to use various instruments and methods to measure pH and electric conductivity, redox, remission, drip loss, contents of myoglobin and fat, next we evaluated the meat with help of five-point visual scale.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-839-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    13-13

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku