Chléb náš vezdejší
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00086493" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00086493 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chléb náš vezdejší
Popis výsledku v původním jazyce
Sledovali jsme souvislost kvality pšeničného pečiva s vitalitou obilek, z nichž byla vyrobena mouka, použitá pro pečivo. Vitalita byla charakterizovaná jako schopnost vyklíčit i za stresových podmínek (chladno, sucho). Po urychleném stárnutí obilek jsmezískali vzorky různých odrůd různé provenience, jak ve vitální variantě, tak v málo vitální. Pečivo z obou těchto variant se významně nelišilo v objemu pečiva, což je vlastnost obecně považovaná za souborný ukazatel kvality.
Název v anglickém jazyce
Daily bread give us
Popis výsledku anglicky
We evaluated the relation between quality of wheat bread and vitality of grains, from which was produced flour, used for the bread. The vitality was characterized by germination under water and temperature stress. After accelerated ageing of the grain wehad samples of different varieties of different provenance, in vital and non-vital variant. The bread from the both variants did not differ significantly in bread volume, what is character generally accepted as complex character of quality.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GD521%2F05%2FH013" target="_blank" >GD521/05/H013: Pšenice - od genomu ke kvalitě produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vesmír
ISSN
0042-4544
e-ISSN
—
Svazek periodika
84
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
580-581
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—