Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00093836" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00093836 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jatečná kuřata vykazující odchylku DFD ("dark, firm, dry" = tmavé, tuhé, suché maso) byla po vizuálním posouzení a svěšení z linky rozdělena do dvou skupin (slabá a silně tmavá odchylka svaloviny - "myopatie 1" a "myopatie 2"). Kontrolní skupina zahrnovala kuřata po veterinární prohlídce, která byla označena jako poživatelná (v našem případě označená jako "zdravá"). U kuřat (n = 89) byly po svěšení a přenesení do laboratoře naměřeny hodnoty pH a elektrické vodivosti v prsní svalovině (pectoralis major).Hodnoty pH korelovaly s hodnotami elektrické vodivosti, když byly naměřeny v 30 min intervalech 1 hodinu post mortem. Po vyhodnocení výsledků byly definovány dva intenzitní stupně odchylky. Jejich hodnoty vykazovaly průkazné statistické rozdíly u pH i elektrické vodivosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Breast musculature myopathy of slaughter chickens

  • Popis výsledku anglicky

    Chicken carcasses with dark, firm, dry traits were collected, and visually separated into "light" or "dark" groups. Control group included chickens with normal visual aspects. pH and conductivity was measured (n=89) after taking down carcasses, on two sites of pectoralis major. Values of pH was correlated with conductivity, when pH and conductivity values in 30 min intervals from 1 hour post mortem were measured. Two color shades were distinguished after evaluation. Statistical differences between groups of pH and conductivity values were determined and curves of color groups described.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    80-7305-564-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    62-65

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku