Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah tokolů v ječmeni

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00107088" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00107088 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/07:#0000359 RIV/25328859:_____/07:#0000275

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tocol content in barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Green barley and malting barley are sources of numerous compounds with positive effects on the human organism -- especially substances with antioxidant effects, e.g. vitamin E. We determined tocol content in barley caryopses in dependence of varietal andgenetic roperties of materials. Using chromatography, we studied vitamin E content in different growth phases of green barley and in varietal lines of malting barley. The content of vitamin E was the highest in the first growing phase (14.4--18.0 mg kg--1) in the variety Sebastian. Green plants contain significantly less tocotrienols than barley caryopses.

  • Název v anglickém jazyce

    Tocol content in barley

  • Popis výsledku anglicky

    Green barley and malting barley are sources of numerous compounds with positive effects on the human organism -- especially substances with antioxidant effects, e.g. vitamin E. We determined tocol content in barley caryopses in dependence of varietal andgenetic roperties of materials. Using chromatography, we studied vitamin E content in different growth phases of green barley and in varietal lines of malting barley. The content of vitamin E was the highest in the first growing phase (14.4--18.0 mg kg--1) in the variety Sebastian. Green plants contain significantly less tocotrienols than barley caryopses.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Chimica Slovenica

  • ISSN

    1318-0207

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    54

  • Stát vydavatele periodika

    SI - Slovinská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    102-105

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus