Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv skladování na viskozitu vaječných tekutin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00108469" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00108469 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On the Influence of Storing on Viscosity of Egg Fluids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rheologic properties of egg fluids (yolk and albumen) have been determined during 8-week period of stroring. The eggs have been stored under constant temperature of 16°C. Several experiments have been carried out and analysed for each set of samples -- different shearing time, share rate etc. Decrease of viscosity with duration of ageing was documented. It was also found that yolk samples exhibited shear-thinning and thixotropic behaviour. This effect was successfully simulated by simple analytical model. Time-dependant viscosity also decreased with time. The value of pH does not seem to influence the rheological propertis, although it was changing in both, yolk and albumen during the monitored time period.

  • Název v anglickém jazyce

    On the Influence of Storing on Viscosity of Egg Fluids

  • Popis výsledku anglicky

    Rheologic properties of egg fluids (yolk and albumen) have been determined during 8-week period of stroring. The eggs have been stored under constant temperature of 16°C. Several experiments have been carried out and analysed for each set of samples -- different shearing time, share rate etc. Decrease of viscosity with duration of ageing was documented. It was also found that yolk samples exhibited shear-thinning and thixotropic behaviour. This effect was successfully simulated by simple analytical model. Time-dependant viscosity also decreased with time. The value of pH does not seem to influence the rheological propertis, although it was changing in both, yolk and albumen during the monitored time period.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Physics Research and Education

  • ISBN

    978-80-8069-899-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    55-57

  • Název nakladatele

    Slovak University of Agriculture in Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku