Vliv pořadí laktace na základní složky mléka ovcí odchovaných na ekologické farmě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111139" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111139 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv pořadí laktace na základní složky mléka ovcí odchovaných na ekologické farmě
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem bylo zjistit vliv pořadí laktace na složení ovčího mléka. Hodnocení proběhlo na základě analýz mléka od 22 bahnic (Lacaune, Východofríska ovce, Zušlechtěná Valaška) z toho 11 bahnic na 1.laktaci a dalších 11 na 2. laktaci. Mléka byly zjišťovány obsahy: sušiny (%), tuku (%), tukuprosté sušiny (%), bílkovin (%), kaseinu (%) a laktózy.
Název v anglickém jazyce
Influence of parity on esential milk components of sheep reared on organic farm
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was determined the influence of parity on ewe's milk composition. The evaluation was performed on base of analyses of milk sampled from 22 sheep (Lacaune x East Friesian x Improved Walachian) with 11 ewes each in parities 1, 2. Milkwas analysed for total solids TS (%), fat F (%) solids-non-fat SNF (%), protein P (%), casein C (%) and lactose L contents.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IV
ISBN
978-80-7375-057-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
44-46
Název nakladatele
MZLU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—