Zelená hmota ječmene jako možný zdroj některých nutričních látek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00115792" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00115792 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley green matter as a potential source of some nutritional substances
Popis výsledku v původním jazyce
Young plant parts are characterized by increased contents of some bioactive substances. Evaluation of barley mass grown in Czech republic as a potential source of some nutritional substances are presented. Barley green matter was analyzed for vitamin C,total polyphenols, phenolic compounds and saccharides, enzyme activity of catalase was also determined. The analysis of some nutritional substances have yielded data indicating that this is a valuable plant material for utilization in foods and food suplements.
Název v anglickém jazyce
Barley green matter as a potential source of some nutritional substances
Popis výsledku anglicky
Young plant parts are characterized by increased contents of some bioactive substances. Evaluation of barley mass grown in Czech republic as a potential source of some nutritional substances are presented. Barley green matter was analyzed for vitamin C,total polyphenols, phenolic compounds and saccharides, enzyme activity of catalase was also determined. The analysis of some nutritional substances have yielded data indicating that this is a valuable plant material for utilization in foods and food suplements.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F05%2F0781" target="_blank" >GA525/05/0781: Výzkum nutriční kvality mladých částí rostlin zemědělských plodin k vývoji "zelených" doplňků stravy a léčebné kosmetiky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Annals of Nutrition and Metabolism
ISSN
0250-6807
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
FR - Francouzská republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
144-144
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—