Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ukazatele jatečné kvality plemene bílé otcovské

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pure pig breed used in hybridization in the Czech Republic was tested in our experiment - together 16 animals of Czech Large White - sire line. These traits were evaluated: an average of back fat thickness, a percentage of main meaty parts, a MLLT area,pH1, pH24 and a content of intramuscular fat. The average height of back fat thickness was determined on a level 18.0 mm, the average percentage of main meaty parts was 53.81%, an area of MLLT reached 4961 mm2 in average, an average value of pH1 was determined on a level 6.08 and pH24 on a level 5.80. An average percentage of intramuscular fat content was determined on a level 0.62%. Statistically conclusive higher (p<0.05)values in a content of intramuscular fat was reached by hogs (0.75%) in comparison with gilts (0.52%).

  • Název v anglickém jazyce

    Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line

  • Popis výsledku anglicky

    Pure pig breed used in hybridization in the Czech Republic was tested in our experiment - together 16 animals of Czech Large White - sire line. These traits were evaluated: an average of back fat thickness, a percentage of main meaty parts, a MLLT area,pH1, pH24 and a content of intramuscular fat. The average height of back fat thickness was determined on a level 18.0 mm, the average percentage of main meaty parts was 53.81%, an area of MLLT reached 4961 mm2 in average, an average value of pH1 was determined on a level 6.08 and pH24 on a level 5.80. An average percentage of intramuscular fat content was determined on a level 0.62%. Statistically conclusive higher (p<0.05)values in a content of intramuscular fat was reached by hogs (0.75%) in comparison with gilts (0.52%).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    54-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus