Ukazatele jatečné kvality plemene bílé otcovské
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117187 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line
Popis výsledku v původním jazyce
Pure pig breed used in hybridization in the Czech Republic was tested in our experiment - together 16 animals of Czech Large White - sire line. These traits were evaluated: an average of back fat thickness, a percentage of main meaty parts, a MLLT area,pH1, pH24 and a content of intramuscular fat. The average height of back fat thickness was determined on a level 18.0 mm, the average percentage of main meaty parts was 53.81%, an area of MLLT reached 4961 mm2 in average, an average value of pH1 was determined on a level 6.08 and pH24 on a level 5.80. An average percentage of intramuscular fat content was determined on a level 0.62%. Statistically conclusive higher (p<0.05)values in a content of intramuscular fat was reached by hogs (0.75%) in comparison with gilts (0.52%).
Název v anglickém jazyce
Traits of carcass quality in Czech Large White - sire line
Popis výsledku anglicky
Pure pig breed used in hybridization in the Czech Republic was tested in our experiment - together 16 animals of Czech Large White - sire line. These traits were evaluated: an average of back fat thickness, a percentage of main meaty parts, a MLLT area,pH1, pH24 and a content of intramuscular fat. The average height of back fat thickness was determined on a level 18.0 mm, the average percentage of main meaty parts was 53.81%, an area of MLLT reached 4961 mm2 in average, an average value of pH1 was determined on a level 6.08 and pH24 on a level 5.80. An average percentage of intramuscular fat content was determined on a level 0.62%. Statistically conclusive higher (p<0.05)values in a content of intramuscular fat was reached by hogs (0.75%) in comparison with gilts (0.52%).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
54-56
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—