Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Parametry vnitřního prostředí masného skotu v průběhu výkrmu a jejich vztah ke kvalitě hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00125809" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00125809 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Parameters of the internal environment of beef cattle during fattening and their correlation to the quality of beef

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to determine selected parameters of the internal environment in individual cattle categories during the period of fattening to evaluate the relation of the individual blood components to the growth intensity and qualitativeparameters of the meat. The trial involved half-siblings -- bulls, heifers and steers housed in one stable. The threesome always had a common father. During the trials the live weight was monitored and blood samples were taken on days 310, 403, 448, 479, 512, 554 and 618 of age. The concentrations of total proteins, glucose, total cholesterol, urea and catalytic concentrations of ALP, ALT, AST, calcium, inorganic phosphorus, magnesium and copper in the blood plasma were assessed. In all cases the levels of parameters of the internal environment were within the range of the physiological values for the respective age category. Compared to bulls and steers the concentration of total plasma cholesterol of the heifers was significantly hig

  • Název v anglickém jazyce

    Parameters of the internal environment of beef cattle during fattening and their correlation to the quality of beef

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to determine selected parameters of the internal environment in individual cattle categories during the period of fattening to evaluate the relation of the individual blood components to the growth intensity and qualitativeparameters of the meat. The trial involved half-siblings -- bulls, heifers and steers housed in one stable. The threesome always had a common father. During the trials the live weight was monitored and blood samples were taken on days 310, 403, 448, 479, 512, 554 and 618 of age. The concentrations of total proteins, glucose, total cholesterol, urea and catalytic concentrations of ALP, ALT, AST, calcium, inorganic phosphorus, magnesium and copper in the blood plasma were assessed. In all cases the levels of parameters of the internal environment were within the range of the physiological values for the respective age category. Compared to bulls and steers the concentration of total plasma cholesterol of the heifers was significantly hig

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno : Acta Vet. Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    77

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus