Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj pevnosti broskví během období sklizně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128439" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Development of the peach firmness during harvest period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present study is to characterize the rheological properties of peaches according to the results of puncture test force/displacement curves. The measurements were carried out on the universal testing machine. The firmness of the peaches was measured on the equatorial side of the fruit. Four measurements were carried out on each fruit by varying the orientation at intervals by about 90°. The used approach computed six texture parameters from the curves, which were supposed to be representative of skin hardness, fruit deformation before skin rupture, flesh firmness and mechanical work needed to penetrate the fruit. The data were fitted by an exponential function. The correlation is not statistically significant. Its value only supportthe hypothesis about decrease of the skin strength and other values. Generally, there is a decreases with time from the harvest beginning but the scatter of the data is too high. The results show that used method enables to describe the

  • Název v anglickém jazyce

    Development of the peach firmness during harvest period

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study is to characterize the rheological properties of peaches according to the results of puncture test force/displacement curves. The measurements were carried out on the universal testing machine. The firmness of the peaches was measured on the equatorial side of the fruit. Four measurements were carried out on each fruit by varying the orientation at intervals by about 90°. The used approach computed six texture parameters from the curves, which were supposed to be representative of skin hardness, fruit deformation before skin rupture, flesh firmness and mechanical work needed to penetrate the fruit. The data were fitted by an exponential function. The correlation is not statistically significant. Its value only supportthe hypothesis about decrease of the skin strength and other values. Generally, there is a decreases with time from the harvest beginning but the scatter of the data is too high. The results show that used method enables to describe the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LVI

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus