Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku aditiv na kvalitu kukuřičné siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131022" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131022 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of additve supplementation on fermentation quality in maize silage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the experiment with silage maize half-breed KURATUS Bt-maize (GMO) was monitored preservative effect of biological additives on quality of fermentative process of model silages in comparison with untreated checking silage. Additives were homogenous applied batched according to producer. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis of variance. The average DM content in the harvested crop (hybrid Romario) was 304.9 g.kg-1. The application of microbial additives decreased pH from 3.88 (Control variant) to 3.86 (Variant A), 3.77 (Variant B) and 3.75 (Variant C). Statistically significant (P<0.01) increasing production of lactic acid (from 55.31g.kg-1 dry matter in check on 59.60 g.kg-1 dry matter) and propionic acid (11.78 g.kg-1dry matter) was achieved during preservation with additive "A". In conditions of this experiment applied additives sufficiently inhibited the undesirable microflora because significant suppression of yeasts and fungi was reache

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of additve supplementation on fermentation quality in maize silage

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment with silage maize half-breed KURATUS Bt-maize (GMO) was monitored preservative effect of biological additives on quality of fermentative process of model silages in comparison with untreated checking silage. Additives were homogenous applied batched according to producer. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis of variance. The average DM content in the harvested crop (hybrid Romario) was 304.9 g.kg-1. The application of microbial additives decreased pH from 3.88 (Control variant) to 3.86 (Variant A), 3.77 (Variant B) and 3.75 (Variant C). Statistically significant (P<0.01) increasing production of lactic acid (from 55.31g.kg-1 dry matter in check on 59.60 g.kg-1 dry matter) and propionic acid (11.78 g.kg-1dry matter) was achieved during preservation with additive "A". In conditions of this experiment applied additives sufficiently inhibited the undesirable microflora because significant suppression of yeasts and fungi was reache

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JU - Aeronautika, aerodynamika, letadla

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Problemy agrotechniki oraz wykorzystowania kukurydzy i sorgo

  • ISBN

    978-83-7160-490-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  • Místo vydání

    Poznań

  • Místo konání akce

    Poznan

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku