Vliv přídavku aditiv na kvalitu kukuřičné siláže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131022" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of additve supplementation on fermentation quality in maize silage
Popis výsledku v původním jazyce
In the experiment with silage maize half-breed KURATUS Bt-maize (GMO) was monitored preservative effect of biological additives on quality of fermentative process of model silages in comparison with untreated checking silage. Additives were homogenous applied batched according to producer. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis of variance. The average DM content in the harvested crop (hybrid Romario) was 304.9 g.kg-1. The application of microbial additives decreased pH from 3.88 (Control variant) to 3.86 (Variant A), 3.77 (Variant B) and 3.75 (Variant C). Statistically significant (P<0.01) increasing production of lactic acid (from 55.31g.kg-1 dry matter in check on 59.60 g.kg-1 dry matter) and propionic acid (11.78 g.kg-1dry matter) was achieved during preservation with additive "A". In conditions of this experiment applied additives sufficiently inhibited the undesirable microflora because significant suppression of yeasts and fungi was reache
Název v anglickém jazyce
Influence of additve supplementation on fermentation quality in maize silage
Popis výsledku anglicky
In the experiment with silage maize half-breed KURATUS Bt-maize (GMO) was monitored preservative effect of biological additives on quality of fermentative process of model silages in comparison with untreated checking silage. Additives were homogenous applied batched according to producer. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis of variance. The average DM content in the harvested crop (hybrid Romario) was 304.9 g.kg-1. The application of microbial additives decreased pH from 3.88 (Control variant) to 3.86 (Variant A), 3.77 (Variant B) and 3.75 (Variant C). Statistically significant (P<0.01) increasing production of lactic acid (from 55.31g.kg-1 dry matter in check on 59.60 g.kg-1 dry matter) and propionic acid (11.78 g.kg-1dry matter) was achieved during preservation with additive "A". In conditions of this experiment applied additives sufficiently inhibited the undesirable microflora because significant suppression of yeasts and fungi was reache
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JU - Aeronautika, aerodynamika, letadla
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Problemy agrotechniki oraz wykorzystowania kukurydzy i sorgo
ISBN
978-83-7160-490-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Místo vydání
Poznań
Místo konání akce
Poznan
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—