Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200038" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200038 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of formic acid and benzoic acid on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically significantly (P<0.05) while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3 % while the overall level of acids decreased by 1.8 %. The minimum loss of dry matter (2 %) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0 %).
Název v anglickém jazyce
Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.
Popis výsledku anglicky
The effect of formic acid and benzoic acid on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically significantly (P<0.05) while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3 % while the overall level of acids decreased by 1.8 %. The minimum loss of dry matter (2 %) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0 %).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
11th International Symposium Forage Conservation
ISBN
80-7157-528-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
108-109
Název nakladatele
Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra; Slovenská rep.
Datum konání akce
9. 9. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—