Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200038" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of formic acid and benzoic acid on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically significantly (P<0.05) while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3 % while the overall level of acids decreased by 1.8 %. The minimum loss of dry matter (2 %) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Tthe effect of benzoic acid on the fermentation of maize silage.

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of formic acid and benzoic acid on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically significantly (P<0.05) while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3 % while the overall level of acids decreased by 1.8 %. The minimum loss of dry matter (2 %) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    11th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    80-7157-528-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    108-109

  • Název nakladatele

    Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra; Slovenská rep.

  • Datum konání akce

    9. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku