Mražení vstupní suroviny v technologickém procesu výroby tepelně neopracovaných masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00132321" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00132321 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mražení vstupní suroviny v technologickém procesu výroby tepelně neopracovaných masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Hygienická kvalita masa závisí na počtu, druhu a schopnosti růstu mikroorganismů přítomných v mase a na jeho povrchu, na manipulaci s masem od porážky až po jeho zpracování a na skladovacích podmínkách masa. Práce se zabývala sledováním míry mikrobiálníkontaminace vepřového a hovězího masa určeného ke zpracování do tepelně neopracovaných masných výrobků. V projektu byl sledován vztah délky mražení masa a počtu vybraných technologicky a hygienicky významných mikroorganismů s cílem optimalizovat dobu mražení pro zachování mikrobiální kvality masa a následně vyrobených masných výrobků a zeefektivnit využívání mrazírenských prostor. Byl sledován celkový počet mikroorganicmů (CPM), celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, kvasinky a plísně, koliformníbakterie, bakterie rodu Enterococcus a bakterie čeledi Enterobacteriaceae.
Název v anglickém jazyce
Raw materials freezing in technological process production heat untreated meat produce
Popis výsledku anglicky
Hygienic quality of meat depends in number, kind and possibility growth micro-organisms present at meat and on his surface, manipulation with meat from defeats till up his processing and storing conditions of meat. Work with behind-go following measurement microbial contamination pork and beef determination to processing into heat unwrought meat produce. It was as following relation lengths preservation of meat and a number of choice technological and hygienic meaningful micro-organisms of purpose optimize time preservation for preservation microbial making paste and subsequently made meat produce. It was following total number of microorganisms (CPM), total number of psychrotrophic microorganisms, yeats and fungi, coliforms, bacteria of the genus Enterococcus and bacteria of family Enterobacteriaceae. Purposes of this work was optimize storage life input raw materials at preservation her microbial making and resulting making meat produce and more effective exploitation of chilling sto
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—