Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of stress-sensibilities pietrain boars on carcass values of final hybrid pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00143701" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00143701 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of stress-sensibilities pietrain boars on carcass values of final hybrid pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to quantify the influence of the fathers' genotype in RYR1 gene on the carcass of pigs. A total of 597 market pigs originating from crossbreeds (Czech Large White x Czech Landrace) x Pietrain, fattened under common conditions oflarge-capacity pig farm were slaughtered, weighted, measured and evaluated by FOM appliance. The slaughtered pigs were classified into groups of homozygous dominant genotype, heterozygous genotype and homozygous recessive genotype according to the father's genotype. The heaviest carcass and the highest muscling reached the pigs with nn genotype which had the thinnest layer of meat at the same time. The highest fat thickness and carcass length reached pigs with heterozygous genotype and the lowest valueof pH1. The differences between these qualitative characteristics were statistically significant among the groups. The obtained results suggest the possibility of using a suitable genotype of RYR1 gene to produce high quality commercial p

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of stress-sensibilities pietrain boars on carcass values of final hybrid pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to quantify the influence of the fathers' genotype in RYR1 gene on the carcass of pigs. A total of 597 market pigs originating from crossbreeds (Czech Large White x Czech Landrace) x Pietrain, fattened under common conditions oflarge-capacity pig farm were slaughtered, weighted, measured and evaluated by FOM appliance. The slaughtered pigs were classified into groups of homozygous dominant genotype, heterozygous genotype and homozygous recessive genotype according to the father's genotype. The heaviest carcass and the highest muscling reached the pigs with nn genotype which had the thinnest layer of meat at the same time. The highest fat thickness and carcass length reached pigs with heterozygous genotype and the lowest valueof pH1. The differences between these qualitative characteristics were statistically significant among the groups. The obtained results suggest the possibility of using a suitable genotype of RYR1 gene to produce high quality commercial p

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus