Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hen`s egg fluids viscosity changes as a function of storing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00138016" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00138016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hen`s egg fluids viscosity changes as a function of storing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rheological properties of egg fluids in relation to different storing time and temperature were investigated. The eggs of two brown egg-laying breeds (Bar Plymouth Rock and Rhode Island Red) were stored for up to 2 months at constant temperatures rangingfrom 4 °C to 16 °C. The dynamic viscosity was measured by rotational viscometer as a function of shear rate. It was found that yolk samples exhibited shear-thinning (pseudoplastic) and thixotropic behavior. The shear-thinning behavior was fitted well into simple models (with satisfying correlation r2 > 0.98). For selected shearing rate, the viscosity was measured in dependence on shearing time. The time-dependant viscosity decreased rapidly with time and at lower share rates reached an equilibrium state. The time-dependant viscosity was also found to decrease with storage time

  • Název v anglickém jazyce

    Hen`s egg fluids viscosity changes as a function of storing

  • Popis výsledku anglicky

    Rheological properties of egg fluids in relation to different storing time and temperature were investigated. The eggs of two brown egg-laying breeds (Bar Plymouth Rock and Rhode Island Red) were stored for up to 2 months at constant temperatures rangingfrom 4 °C to 16 °C. The dynamic viscosity was measured by rotational viscometer as a function of shear rate. It was found that yolk samples exhibited shear-thinning (pseudoplastic) and thixotropic behavior. The shear-thinning behavior was fitted well into simple models (with satisfying correlation r2 > 0.98). For selected shearing rate, the viscosity was measured in dependence on shearing time. The time-dependant viscosity decreased rapidly with time and at lower share rates reached an equilibrium state. The time-dependant viscosity was also found to decrease with storage time

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku