Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of probiotic L. casei in production of typical czech fermented sausages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00141892" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00141892 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of probiotic L. casei in production of typical czech fermented sausages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was evaluation of possibility to applicate probiotic strain L. casei 431reg (Chr. Hansen, Denmark) in the manufacturing process of typical Czech fermented sausages called "Paprikáš". In manufacturing process of those types of sausages, commercial starter culture Pediococcus pentosaceus AS-3/100 (Almi, Austria) is used. Therefore probiotic L. casei was used in combination with this starter culture. Control sausages were prepared using only the starter culture. L. casei 431reg was studied for its ability to produce biogenic amines tyramine and histamine using PCR targeting genes coding for tyrosine- and histidinedecarboxylase and using HPLC. The strain was amine negative. In this study, a rapid working method for selective enumeration and monitoring of survival of probiotic L. casei 431reg in fermented sausages was developed. MRS--sorbitol agar was used for selective enumeration of L. casei from probiotic sausages. Molecular analysis of presumptive colonies confirme

  • Název v anglickém jazyce

    Application of probiotic L. casei in production of typical czech fermented sausages

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was evaluation of possibility to applicate probiotic strain L. casei 431reg (Chr. Hansen, Denmark) in the manufacturing process of typical Czech fermented sausages called "Paprikáš". In manufacturing process of those types of sausages, commercial starter culture Pediococcus pentosaceus AS-3/100 (Almi, Austria) is used. Therefore probiotic L. casei was used in combination with this starter culture. Control sausages were prepared using only the starter culture. L. casei 431reg was studied for its ability to produce biogenic amines tyramine and histamine using PCR targeting genes coding for tyrosine- and histidinedecarboxylase and using HPLC. The strain was amine negative. In this study, a rapid working method for selective enumeration and monitoring of survival of probiotic L. casei 431reg in fermented sausages was developed. MRS--sorbitol agar was used for selective enumeration of L. casei from probiotic sausages. Molecular analysis of presumptive colonies confirme

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of International Research Publications: Materials, Methods & Technologies

  • ISSN

    1313-8014

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus