Behaviour of selected table fats at the dynamic loading
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142526" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142526 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Behaviour of selected table fats at the dynamic loading
Popis výsledku v původním jazyce
The new method of the evaluation of the mechanical behaviour of fats has been designed. This method is based on the evaluation of the fat response to dynamic loading. Dynamic loading has been realized by fall of bar impact. Response function has been represented by the time history of the fat surface displacement. Response of the tested table fats have been evaluated both in the time and frequency domain. Two factors affected rheology of the examined fat products: temperature of the measurement and product origin. The influence of fat content can be described namely in the frequency domain. The results obtained between 14 and 20 °C showed significant differences in the fat rigidity.
Název v anglickém jazyce
Behaviour of selected table fats at the dynamic loading
Popis výsledku anglicky
The new method of the evaluation of the mechanical behaviour of fats has been designed. This method is based on the evaluation of the fat response to dynamic loading. Dynamic loading has been realized by fall of bar impact. Response function has been represented by the time history of the fat surface displacement. Response of the tested table fats have been evaluated both in the time and frequency domain. Two factors affected rheology of the examined fat products: temperature of the measurement and product origin. The influence of fat content can be described namely in the frequency domain. The results obtained between 14 and 20 °C showed significant differences in the fat rigidity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—