Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The factors influencing beef quality in bulls, heifers and steers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145057" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145057 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The factors influencing beef quality in bulls, heifers and steers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the present study we evaluated the biological factors which affect the nutritional and technological parameters and tenderness of beef. We evaluated the effect of nutrition, commercial type, age of the animals at slaughter, carcass weight, net gains,duration of beef ageing and the class of meatiness and fat content in bulls, heifers and steers. For the experiment we chose animals at the end of the grazing period when they were weaned. The animals were fattened in the stable and divided into 3 groups(each group was represented by bulls, heifers and steers) based on the type of the feed ration: 1st group: maize silage, clover-grass silage, meadow hay and concentrates. 2nd group: maize silage, meadow hay, concentrates and urea. 3rd group: in winter the animals were fed clover-grass silage, from the end of April they grazed. We discovered significant (P < 0.05) differences between the categories of cattle in the content of intramuscular fat, water holding capacity, meat colour and coo

  • Název v anglickém jazyce

    The factors influencing beef quality in bulls, heifers and steers

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study we evaluated the biological factors which affect the nutritional and technological parameters and tenderness of beef. We evaluated the effect of nutrition, commercial type, age of the animals at slaughter, carcass weight, net gains,duration of beef ageing and the class of meatiness and fat content in bulls, heifers and steers. For the experiment we chose animals at the end of the grazing period when they were weaned. The animals were fattened in the stable and divided into 3 groups(each group was represented by bulls, heifers and steers) based on the type of the feed ration: 1st group: maize silage, clover-grass silage, meadow hay and concentrates. 2nd group: maize silage, meadow hay, concentrates and urea. 3rd group: in winter the animals were fed clover-grass silage, from the end of April they grazed. We discovered significant (P < 0.05) differences between the categories of cattle in the content of intramuscular fat, water holding capacity, meat colour and coo

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardizace hodnocení jatečných těl skotu aparativními metodami v systému SEUROP.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Slovak Journal of Animal Science

  • ISSN

    1337-9984

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus