Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00149943" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00149943 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this experiment was to evaluate effects of linoleic acid supplements to the feeding ration on the phenotypic level of carcass value parameters. The experiment involved altogether 116 pigs (final hybrids), which were divided into three groups.In two of them, there were 40 pigs and in the third one 36 animals. Phenotypic parameters of carcass value were evaluated during the whole experiment. Experimental pigs received a semi ad libitum feeding ration twice a day. Feeding ration for experimental groups 1 and 2 contained 2 % of sunflower oil and/or conjugated linoleic acid (CLA), respectively. Besides differences in average weight of classified carcasses at the significance level of p ? 0.05, there were no statistically significant differencesbetween the control group and that fed on feed mixture with a sunflower supplement in any other parameter under study.
Název v anglickém jazyce
Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation
Popis výsledku anglicky
The aim of this experiment was to evaluate effects of linoleic acid supplements to the feeding ration on the phenotypic level of carcass value parameters. The experiment involved altogether 116 pigs (final hybrids), which were divided into three groups.In two of them, there were 40 pigs and in the third one 36 animals. Phenotypic parameters of carcass value were evaluated during the whole experiment. Experimental pigs received a semi ad libitum feeding ration twice a day. Feeding ration for experimental groups 1 and 2 contained 2 % of sunflower oil and/or conjugated linoleic acid (CLA), respectively. Besides differences in average weight of classified carcasses at the significance level of p ? 0.05, there were no statistically significant differencesbetween the control group and that fed on feed mixture with a sunflower supplement in any other parameter under study.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—