Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00149943" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00149943 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this experiment was to evaluate effects of linoleic acid supplements to the feeding ration on the phenotypic level of carcass value parameters. The experiment involved altogether 116 pigs (final hybrids), which were divided into three groups.In two of them, there were 40 pigs and in the third one 36 animals. Phenotypic parameters of carcass value were evaluated during the whole experiment. Experimental pigs received a semi ad libitum feeding ration twice a day. Feeding ration for experimental groups 1 and 2 contained 2 % of sunflower oil and/or conjugated linoleic acid (CLA), respectively. Besides differences in average weight of classified carcasses at the significance level of p ? 0.05, there were no statistically significant differencesbetween the control group and that fed on feed mixture with a sunflower supplement in any other parameter under study.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the fattening capacity and carcass value of pigs receiving the CLA preparation

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was to evaluate effects of linoleic acid supplements to the feeding ration on the phenotypic level of carcass value parameters. The experiment involved altogether 116 pigs (final hybrids), which were divided into three groups.In two of them, there were 40 pigs and in the third one 36 animals. Phenotypic parameters of carcass value were evaluated during the whole experiment. Experimental pigs received a semi ad libitum feeding ration twice a day. Feeding ration for experimental groups 1 and 2 contained 2 % of sunflower oil and/or conjugated linoleic acid (CLA), respectively. Besides differences in average weight of classified carcasses at the significance level of p ? 0.05, there were no statistically significant differencesbetween the control group and that fed on feed mixture with a sunflower supplement in any other parameter under study.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in pig breeding : Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus