Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Nitrogen and Sulphur Fertilisation on Yields, Nitrates and Cysteine and Methionine Content in Onion (Allium cepa L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00130505" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00130505 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Nitrogen and Sulphur Fertilisation on Yields, Nitrates and Cysteine and Methionine Content in Onion (Allium cepa L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study explored the interactive effects of two doses of nitrogen and two levels of soil sulphur on onion yields, nitrate content and concentration of the amino acids cysteine and methionine under accurately controlled conditions. Onions were cultivated in Mitscherlich pots with 6 kg of soil with a low content of sulphates (5 ppm, S0) or a high content (30 ppm, S1) with added doses of 0.6 (N1) and 1.2 (N2) g N pot-1 as (NH4)2SO4 and NH4NO3. There were no significant differences (P<0.05) in onion yields between the two N doses. The higher sulphur content (S1) increased yields by 7.0-8.4% compared with S0 for both doses of nitrogen. The nitrate content in fresh onion increased with nitrogen dose (225 and 566 mg NO3/kg for N1 and N2 respectively). Highsulphur reduced the nitrate content of onions by 19.3-20.5% depending on nitrogen dose. The contents of cysteine and methionine increased by on average 39.1% and 25%, respectively, with increasing nitrogen dose. Soil sulphur content did

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Nitrogen and Sulphur Fertilisation on Yields, Nitrates and Cysteine and Methionine Content in Onion (Allium cepa L.)

  • Popis výsledku anglicky

    This study explored the interactive effects of two doses of nitrogen and two levels of soil sulphur on onion yields, nitrate content and concentration of the amino acids cysteine and methionine under accurately controlled conditions. Onions were cultivated in Mitscherlich pots with 6 kg of soil with a low content of sulphates (5 ppm, S0) or a high content (30 ppm, S1) with added doses of 0.6 (N1) and 1.2 (N2) g N pot-1 as (NH4)2SO4 and NH4NO3. There were no significant differences (P<0.05) in onion yields between the two N doses. The higher sulphur content (S1) increased yields by 7.0-8.4% compared with S0 for both doses of nitrogen. The nitrate content in fresh onion increased with nitrogen dose (225 and 566 mg NO3/kg for N1 and N2 respectively). Highsulphur reduced the nitrate content of onions by 19.3-20.5% depending on nitrogen dose. The contents of cysteine and methionine increased by on average 39.1% and 25%, respectively, with increasing nitrogen dose. Soil sulphur content did

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta horticulturae

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    852

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus