Vliv stádia laktace a skladování na syřitelnost kozího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00155272" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00155272 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv stádia laktace a skladování na syřitelnost kozího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
The work deals with effect of storage temperature after draw goaty milk on renneting, quality of curd, it's weight, dry matter of goaty cheese and observing changes in composition of chosen parameters of fresh goaty milk during a period. The goal of thiswork was to review the impact of cooling and freezing of fresh goaty milk, milk stored with temperature lower than 4°C, milk stored at the level of --18 °C for two weeks. These meassurements was made with samples immediately after tempering on 37 °C than consequently fall of to 20 °C and with samples which incubated for 1 an hour at 37 °C and consequently fall of to 20 °C. Eight samples of goaty milk was observed at the beginning and at the ending of lactational period. It was statistically detected, that the milk storage temperature didn't have conclusive effect on tracked characteristics.
Název v anglickém jazyce
The effect of lactation and storage period for renneting of goat milk
Popis výsledku anglicky
The work deals with effect of storage temperature after draw goaty milk on renneting, quality of curd, it's weight, dry matter of goaty cheese and observing changes in composition of chosen parameters of fresh goaty milk during a period. The goal of thiswork was to review the impact of cooling and freezing of fresh goaty milk, milk stored with temperature lower than 4°C, milk stored at the level of --18 °C for two weeks. These meassurements was made with samples immediately after tempering on 37 °C than consequently fall of to 20 °C and with samples which incubated for 1 an hour at 37 °C and consequently fall of to 20 °C. Eight samples of goaty milk was observed at the beginning and at the ending of lactational period. It was statistically detected, that the milk storage temperature didn't have conclusive effect on tracked characteristics.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z odborného semináře Mléko a sýry.
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
306
Strana od-do
153-157
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
VŠCHT Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—