Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv způsobu skladování kozího mléka na jeho syřitelnost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00230297" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00230297 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv způsobu skladování kozího mléka na jeho syřitelnost

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mléko je bohatý zdroj živin, jako jsou sacharidy, bílkoviny, minerální látky a vitaminy. V posledních letech se zvýšila produkce a tím i použití kozího mléka jako alternativního zdroje proteinů. Složení proteinových frakcí mléka od různých druhů savců jepředmětem mnoha publikací, mezi kterými se kozí mléko vyznačuje přítomností sloučenin s důležitými metabolickými vlastnostmi pro lidskou výživu.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of storage goat milk on the renneting

  • Popis výsledku anglicky

    The work deals with effect of storage temperature after draw goat milk on renneting, quality of curd, it's weight, dry matter of goat cheese and observing changes in composition of chosen parameters of fresh goat milk during a period. The goal of this work was to review the impact of cooling and freezing of fresh goat milk, milk stored with temperature lower than 4°C, milk stored at the level of --18 °C for two weeks.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy-Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    147

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    34-38

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus