Sledování obsahu volných mastných kyselin v syrovém kozím mléce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001713" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001713 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování obsahu volných mastných kyselin v syrovém kozím mléce
Popis výsledku v původním jazyce
V předkládané práci byl sledován obsah volných mastných kyselin (VMK) v kozím mléce. K anylýze byly použité bazénové vzorky (skladování při 6 a 8 °C v průběhu 3 dnů). Hodnoty VMK byly stanoveny infračerveným absorpčním analyzátorem Bentley 150 (ČSN 570536). Byl prokázán vliv zvyšující se teploty a doby skladování na rychlost růstu obsahu VMK.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of Free Fatty Acids in Raw Goat Milk
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to analyse free fatty acids (FAA) in goat?s milk. It were investigated samples of raw milk (stored at 6 and 8 °C for 3 days). The content of FFA was determined using infrared absorption spectrophotometer (ČSN 570536). It was found out increase concentration of FFA in goat milk depending on temperature and time of storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
ISBN
978-80-7375-178-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—