Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Relations between basic milk components and free fatty acid content in Holstein cow milk as lipolysis parameter

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67053" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67053 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2015.0103" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2015.0103</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2015.0103" target="_blank" >10.15567/mljekarstvo.2015.0103</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relations between basic milk components and free fatty acid content in Holstein cow milk as lipolysis parameter

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate in detail the relations between the basic milk components (fat and protein percentage) and the free fatty acids (FFA) content, as indicators of spontaneous and/or induced lipolysis. The additional aim of the study was to compare the FFA content of milk with respect to spontaneous and induced lipolysis. Milking was carried out in herringbone parlour two times a day. In total, 540 milk samples was obtained for evaluation of spontaneous (n= 240) and induced lipolysis (n=300). The milk samples for determination of basic milk components and FFA (lipolysis) levels were collected during four subsequent lactation weeks. Milk samples for spontaneous lipolysis detection were taken directly in parlour immediately after milking using the ICAR methodology and subsequently grouped. Induced lipolysis was observed from bulk milk in time 0, 1, 2, 3, and 4 hours after milking (T0 ? T4). The evaluation of basic components and FFA content was carried on MILKOSCAN F120

  • Název v anglickém jazyce

    Relations between basic milk components and free fatty acid content in Holstein cow milk as lipolysis parameter

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate in detail the relations between the basic milk components (fat and protein percentage) and the free fatty acids (FFA) content, as indicators of spontaneous and/or induced lipolysis. The additional aim of the study was to compare the FFA content of milk with respect to spontaneous and induced lipolysis. Milking was carried out in herringbone parlour two times a day. In total, 540 milk samples was obtained for evaluation of spontaneous (n= 240) and induced lipolysis (n=300). The milk samples for determination of basic milk components and FFA (lipolysis) levels were collected during four subsequent lactation weeks. Milk samples for spontaneous lipolysis detection were taken directly in parlour immediately after milking using the ICAR methodology and subsequently grouped. Induced lipolysis was observed from bulk milk in time 0, 1, 2, 3, and 4 hours after milking (T0 ? T4). The evaluation of basic components and FFA content was carried on MILKOSCAN F120

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mljekarstvo

  • ISSN

    0026-704X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    18-25

  • Kód UT WoS článku

    000351252600003

  • EID výsledku v databázi Scopus