Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza kvality syrového kravského mléka podle obsahů volných masných kyselin v České republice.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A8P006296" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:8P006296 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000199

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The concentration (c) of free fatty acids (FFAs) in milk is an indicator of dairy cow nutrition, milk straining, its bacterial contamination and storage quality. High FFA concentrations (cs) caused by lipolysis can damage the milk product quality properties. Therefore the FFA content is introduced, thanks to the increase of efficiency of modern analytical methods, as milk quality indicator and for its price as well. The goal of this work was an analysis of the FFA relations to the other milk quality indicators. The data file (n = 11 586) was evaluated by regression methods. In November and December the FFA means were 0.614 +- 0.458 and 0.835 +- 0.491 mmol . 100 g-1 with a relatively high variability of 74.6 and 58.8 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The concentration (c) of free fatty acids (FFAs) in milk is an indicator of dairy cow nutrition, milk straining, its bacterial contamination and storage quality. High FFA concentrations (cs) caused by lipolysis can damage the milk product quality properties. Therefore the FFA content is introduced, thanks to the increase of efficiency of modern analytical methods, as milk quality indicator and for its price as well. The goal of this work was an analysis of the FFA relations to the other milk quality indicators. The data file (n = 11 586) was evaluated by regression methods. In November and December the FFA means were 0.614 +- 0.458 and 0.835 +- 0.491 mmol . 100 g-1 with a relatively high variability of 74.6 and 58.8 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametrická analýza a multikriteriální hodnocení technologických systémů pro chov dojnic a krav bez tržní produkce mléka z hlediska požadavků EU, zlepšení enviromentálních funkcí a kvality produktů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    17-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus