Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Staphylococcal enterotoxin production in model samples of milk and fresh cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872913" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872913 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Staphylococcal enterotoxin production in model samples of milk and fresh cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Goats' milk, ewes' milk, cows' milk and fresh cheese made from different milk types was inoculated with a Staphylococcus aureus strain. Growth of Staph. aureus was quantified by plate method on Baird-Parker agar and staphylococcal enterotoxin C production was determined by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA) using an automated miniVIDAS instrument (BioMérieux, Marcy l'Étoile, France). The influence of inappropriate storage conditions (15 °C, 22 °C) and milk type on growth of Staph. aureus in dairy products were evaluated. Results of the model experiments linked the dependence of Staph. aureus multiplication and subsequent production of staphylococcal enterotoxins to the storage temperature and type of milk. In fresh cheese and in raw milk stored at 15 °C, no enterotoxin production was detected during the entire storage period. It is noteworthy that, in raw milk and fresh cheese, Staph. aureus growth and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora. Wi

  • Název v anglickém jazyce

    Staphylococcal enterotoxin production in model samples of milk and fresh cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Goats' milk, ewes' milk, cows' milk and fresh cheese made from different milk types was inoculated with a Staphylococcus aureus strain. Growth of Staph. aureus was quantified by plate method on Baird-Parker agar and staphylococcal enterotoxin C production was determined by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA) using an automated miniVIDAS instrument (BioMérieux, Marcy l'Étoile, France). The influence of inappropriate storage conditions (15 °C, 22 °C) and milk type on growth of Staph. aureus in dairy products were evaluated. Results of the model experiments linked the dependence of Staph. aureus multiplication and subsequent production of staphylococcal enterotoxins to the storage temperature and type of milk. In fresh cheese and in raw milk stored at 15 °C, no enterotoxin production was detected during the entire storage period. It is noteworthy that, in raw milk and fresh cheese, Staph. aureus growth and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora. Wi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    389-392

  • Kód UT WoS článku

    000347503600010

  • EID výsledku v databázi Scopus