Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In sheep's and goat's milk inoculated with a strain of Staphylococcus aureus, the staphylococcal growth was tested by the plate method according to EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for the detection of staphylococcal enterotoxin C by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA). The influence of poor storage conditions (15 oC, 22 oC) and of the type of milk on the monitored parameters was evaluated. The results of the model experiments showed the dependence of the multiplication of S. aureus and subsequent production of staphylococcal enterotoxins on the culture/storage temperature and the type of milk. It is noteworthy that in raw milk, the S. aureus growth rate and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk

  • Popis výsledku anglicky

    In sheep's and goat's milk inoculated with a strain of Staphylococcus aureus, the staphylococcal growth was tested by the plate method according to EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for the detection of staphylococcal enterotoxin C by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA). The influence of poor storage conditions (15 oC, 22 oC) and of the type of milk on the monitored parameters was evaluated. The results of the model experiments showed the dependence of the multiplication of S. aureus and subsequent production of staphylococcal enterotoxins on the culture/storage temperature and the type of milk. It is noteworthy that in raw milk, the S. aureus growth rate and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    February

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    758-768

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus