Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871173 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk
Popis výsledku v původním jazyce
In sheep's and goat's milk inoculated with a strain of Staphylococcus aureus, the staphylococcal growth was tested by the plate method according to EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for the detection of staphylococcal enterotoxin C by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA). The influence of poor storage conditions (15 oC, 22 oC) and of the type of milk on the monitored parameters was evaluated. The results of the model experiments showed the dependence of the multiplication of S. aureus and subsequent production of staphylococcal enterotoxins on the culture/storage temperature and the type of milk. It is noteworthy that in raw milk, the S. aureus growth rate and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora.
Název v anglickém jazyce
Comparing the growth of S. aureus and production of staphylococcal enterotoxin C in sheep's and goat's milk
Popis výsledku anglicky
In sheep's and goat's milk inoculated with a strain of Staphylococcus aureus, the staphylococcal growth was tested by the plate method according to EN ISO 6888-1 on Baird-Parker agar. The automated instrument miniVIDAS(R) was used for the detection of staphylococcal enterotoxin C by enzyme-linked immunofluorescent assay (ELFA). The influence of poor storage conditions (15 oC, 22 oC) and of the type of milk on the monitored parameters was evaluated. The results of the model experiments showed the dependence of the multiplication of S. aureus and subsequent production of staphylococcal enterotoxins on the culture/storage temperature and the type of milk. It is noteworthy that in raw milk, the S. aureus growth rate and production of enterotoxins can be suppressed by competitive microflora.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
ISSN
1338-5178
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
February
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
758-768
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—