Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of lactoferrine in human saliva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of lactoferrine in human saliva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Salivary is body fluid, which consists of a lot of substances as enzymes, hormones, proteins, glykoproteins, electrolytes and perform lot of tasks for body functions. Lactoferrin is a glycoprotein of about 77000 Da and into of two its domains, C- and Nterminal, can bind one iron ion to each domain. Aims of this work were to optimize FPLC separation for purification of lactoferrin from whole saliva and to determine concentration of lactoferrin in real samples of whole saliva by spectrophotometry. We analyzed of whole saliva by four healthy volunteers. After isolation of fraction which contained a purified lactoferrin this fraction was analyzed by Pyrogallol red method which was conducted by automatic spectrophotometer. Sample of whole saliva was also analyzed for determination of albumin concentrations. Then the amount of Lactoferrin was corrected on amount of albumin concentrations (ug of lactoferrin / mg of albumin) because of different physiological dilution of real sample. Obtained

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of lactoferrine in human saliva

  • Popis výsledku anglicky

    Salivary is body fluid, which consists of a lot of substances as enzymes, hormones, proteins, glykoproteins, electrolytes and perform lot of tasks for body functions. Lactoferrin is a glycoprotein of about 77000 Da and into of two its domains, C- and Nterminal, can bind one iron ion to each domain. Aims of this work were to optimize FPLC separation for purification of lactoferrin from whole saliva and to determine concentration of lactoferrin in real samples of whole saliva by spectrophotometry. We analyzed of whole saliva by four healthy volunteers. After isolation of fraction which contained a purified lactoferrin this fraction was analyzed by Pyrogallol red method which was conducted by automatic spectrophotometer. Sample of whole saliva was also analyzed for determination of albumin concentrations. Then the amount of Lactoferrin was corrected on amount of albumin concentrations (ug of lactoferrin / mg of albumin) because of different physiological dilution of real sample. Obtained

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XI. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků

  • ISBN

    978-80-7375-514-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    327-331

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MENDELU

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku