Separation of lactoferrin from human saliva using monolithic disc
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00213595" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00213595 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26620/13:PU126741
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10337-013-2459-x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s10337-013-2459-x</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10337-013-2459-x" target="_blank" >10.1007/s10337-013-2459-x</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Separation of lactoferrin from human saliva using monolithic disc
Popis výsledku v původním jazyce
In this study, we optimized method for the isolation and detection of lactoferrin from human saliva using 3 mm short monolithic disc. We optimized the conditions for separation as flow rate 4 mL min-1 and ionic strength of effluent as 2 uM NaCl. We estimated limit of detection of whole method, which was hyphenated to the Bradford's assay, down to 100 ng mL-1. The purity of the isolated fractions was verified by sodium dodecyl sulphatepolyacrylamide gel electrophoresis and recovery of isolation was foundto be 51 % using minimally processed sample of saliva. Further, we tested the optimized method on group of healthy volunteers (n = 7). We were able to distinguish between the healthy subjects and subject suffering from celiac disease, which reported atleast 2.59 higher level of lactoferrin in comparison to healthy ones. The results were correlated with standard enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) kit with obtained correlation coefficient R2 = 0.8446. Analysis of lactoferrin in sa
Název v anglickém jazyce
Separation of lactoferrin from human saliva using monolithic disc
Popis výsledku anglicky
In this study, we optimized method for the isolation and detection of lactoferrin from human saliva using 3 mm short monolithic disc. We optimized the conditions for separation as flow rate 4 mL min-1 and ionic strength of effluent as 2 uM NaCl. We estimated limit of detection of whole method, which was hyphenated to the Bradford's assay, down to 100 ng mL-1. The purity of the isolated fractions was verified by sodium dodecyl sulphatepolyacrylamide gel electrophoresis and recovery of isolation was foundto be 51 % using minimally processed sample of saliva. Further, we tested the optimized method on group of healthy volunteers (n = 7). We were able to distinguish between the healthy subjects and subject suffering from celiac disease, which reported atleast 2.59 higher level of lactoferrin in comparison to healthy ones. The results were correlated with standard enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) kit with obtained correlation coefficient R2 = 0.8446. Analysis of lactoferrin in sa
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chromatographia
ISSN
0009-5893
e-ISSN
—
Svazek periodika
76
Číslo periodika v rámci svazku
11-12
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
611-619
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—