Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dynamika klíčení v období posklizňového dozrávání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00175976" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00175976 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dynamika klíčení v období posklizňového dozrávání

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývala sledováním průběhu posklizňového dozrávání u osmi odrůd sladovnického ječmene jarního registrovaných v České republice. Byly sledovány parametry klíčení (energie, rychlost, index, průměrný čas a homogenity klíčení) v průběhu 3., 6., 9.a 12. týdne. Získané údaje byly vloženy do vztahu k fenologickým fázím a průběhu počasí za roky 2005-2008. Byly zjištěny výrazné meziodrůdové rozdíly v délce a intenzitě posklizňového dozrávání. Calgary byla odrůdou s nejdelší úrovní posklizňového dozrávání ve sledovaném souboru osmi odrůd a odrůda Diplom měla nejkratší dobou posklizňového dozrávání. Podařilo se prokázat, že délka a intenzita posklizňového dozrávání byla ovlivněna společným působením průměru srážek a průměrem teplot, což vyjadřuje Seljaninův koeficient. Průměrná teplota měla menší vliv na posklizňové dozrávání. Vliv průměrných denních srážek byl nejednoznačný.

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamics germination in post-harvest maturation of period

  • Popis výsledku anglicky

    This thesis has dealt with the post-harvest maturation process by observing of eight varieties of malting spring barley registered in the Czech republic. Germination parametres (germination energy, germination rate, germination index, mean germination and germination homogenity) during 3., 6., 9. and 12. week were observed. Obtained data were inserted to phenological phases and weather course in the years 2005-2008. Marked differences between varieties in duration and intensity of the post-harvest maturation were found. The longest post-harvest maturation level of varieties has Calgary and shortest post-harvest maturation level of varieties has Diplom.The lenght and intensity of the post-harvest maturation were impressed by the incidence of average rainfalls and average temperatures were documented, as the Seljanin coefficient shows. Lesser influence on the post-harvest maturation has the average temperature. The influence of the average daily rainfalls weren't proved.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    242-245

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus