Evaluation of the Edam cheese viscoelasticity during its ripening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A43908971" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:43908971 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of the Edam cheese viscoelasticity during its ripening
Popis výsledku v původním jazyce
The impact loading of Eidam cheese has been performed using of the Hopkinson Split Pressure Bar technique. This procedure was used for non-parametric identification of complex modulus under conditions of non-equilibrium and axially non-uniform stress. The obtained complex moduli describe the viscoelastic properties of the tested cheese. Specimens of cheese have been tested at 43 th (March 10,2008), 61 th (March 28,2008),79 th (April 15,2008), and 108 th (May 14,2008) day after the production. Eidam cheese with fat contents of 30 % has been used. The obtained results suggest that the time of the cheese ripening affects the values of the complex moduli namely at low frequencies.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of the Edam cheese viscoelasticity during its ripening
Popis výsledku anglicky
The impact loading of Eidam cheese has been performed using of the Hopkinson Split Pressure Bar technique. This procedure was used for non-parametric identification of complex modulus under conditions of non-equilibrium and axially non-uniform stress. The obtained complex moduli describe the viscoelastic properties of the tested cheese. Specimens of cheese have been tested at 43 th (March 10,2008), 61 th (March 28,2008),79 th (April 15,2008), and 108 th (May 14,2008) day after the production. Eidam cheese with fat contents of 30 % has been used. The obtained results suggest that the time of the cheese ripening affects the values of the complex moduli namely at low frequencies.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of CIGR Symposium Towards a Sustainable Food Chain: Food Process, Bioprocessing and Food Quality Management
ISBN
978-2-7466-3203-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
ONIRIS (Nantes Atlantic National College of Veterinary Medicine, Food Science and Engineering)
Místo vydání
Nantes
Místo konání akce
Nantes
Datum konání akce
18. 4. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—